In 1975 is “Die Burgwache Kapelle” onder leiding van Tjeu Vranken, lid van Fanfare St. Martinus Geulle,  opgericht. Bij de oprichting telde “Die Burgwache Kapelle” 16 muzikanten. Tot eind jaren 90 heeft “Die Burgwache Kapelle” opgetreden tijdens allerlei feesten en activiteiten in heel Zuid Limburg, maar ook concertreizen naar Oostenrijk en Duitsland hebben op het programma gestaan. De naam van de kapel is ontleend aan de eerste mars die door de muzikanten werd ingestudeerd. De mars staat nog altijd op het repertoire. Nog steeds wordt iedere repetitie van de kapel geopend en afgesloten met deze mars! 

                Verdere informatie over het ontstaan en wetenswaardigheden van Die Burgwache Kapelle vindt u onder de     rubriek historie.

 

                                                      

                                                        In 2015 is de kapel nieuw leven ingeblazen.

                                                     

De leden zijn:

Sven Kurvers, Bert van Es, Henk Spee, Ron Kurvers, Anita Kurvers-Schepers, Han Ummels, Jo Debie, Sonja Janssen-Yerna, Michel Janssen, Jos Roumans, Erik Thewessem en Anita Ummels-Penders. Even later zijn ons nog komen versterken Marij Debie en Christian Christoffel. In 2016 zijn Bert Lucassen, Patrick Smeets en Willy Dubislav als lid toegevoegd.

Christian neemt het slagwerk van Sven Kurvers voor zijn rekening, die door zijn werkzaamheden het lidmaatschap heeft moeten neerleggen.

 

 

Wij willen middels optredens op feesten en festivals de mensen amuseren met onze muziek